Стали відомі імена кандидатів у президенти Європарламенту

Читать на русском
Стали відомі імена семи кандидатів у президенти Європарламенту, серед яких сьогодні визначиться переможець.

Чинний президент Європарламенту Мартін Шульц офіційно оголосив імена семи кандидатів на пост нового глави ЄП. Переможця оберуть вже сьогодні, 17 січня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Основними претендентами на цю посаду є депутати від Італії - від групи Європейських народників Антоніо Таяні, який зараз є віце-президентом ЄП, і лідер групи Соціалістів Джанні Піттелла.

На посаду також висунуті: від Європейських консерваторів і реформістів віце-президент групи Хельга Стейвенс, лідер групи Альянсу лібералів і демократів Гі Вергофстадт, італійський депутат від групи Європейських об'єднаних лівих / Північних зелених лівих Елеонора Форенца, депутат з Великобританії від груп Зелених Джин Ламберт і депутат з Румунії від групи «Європа для націй» Лоренцо Ребега.

Відразу після визначення переможця Шульц передасть свої повноваження новому президенту.

Потім будуть обрані 14 віце-президентів. Поки що ніхто не висунуть на ці посади - імена кандидатів будуть оголошені після виборів президента ЄП.

Нагадаємо, раніше Мартін Шульц заявив, що не буде очолювати партію німецьких соціал-демократів на виборах у Бундестаг, які відбудуться восени 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: