В Україні з'явиться нове державне свято

Читать на русском
Верховна Рада України затвердила новий свято – День українського добровольця, який будуть відзначати 14 березня.

Щорічно 14 березня в Україні відзначатимуть День українського добровольця. За відповідну постанову №4261 проголосував 231 народний депутат.

Про це повідомляє ЛІГА.net, передає «Слово і Діло».

Війна календарів: що потрібно знати про перенесення святкування Різдва?Народні депутати пропонують започаткувати ще один вихідний день – 25 грудня. Цього дня більшість християн світу святкують Різдво. Чи можливо, щоб цей варіант став компромісним для українців?

Як сказано в пояснювальній записці до законопроекту, саме в цей день у 2014 році понад 500 бійців самооборони Майдану почали підготовку на полігоні в Нових Петрівцях, з тим, щоб прийняти участь у боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність України.

13 квітня 2014 року було прийнято рішення про початок антитерористичної операції на сході України. Бійці добровольчих батальйонів взяли активну участь у першому етапі її проведення і не допустили просування противника вглиб материкової України.

Постановою Кабміну рекомендується протягом місяця розробити і затвердити план офіційних заходів до Дня українського добровольця.

Нагадаємо, раніше Порошенко подав законопроект про участь іноземців у військових навчаннях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: