Десять екс-беркутівців отримали російське громадянство

Читать на русском
Частина колишніх бійців спецпідрозділу Беркут, яких підозрюють у розстрілі активістів на Майдані, переховується в Росії і отримала російське громадянство.

Дванадцять екс-бійців київського спецпідрозділу «Беркут», які підозрюються у розстрілі активістів Евромайдана, що проживають на території Росії. Десять з них отримали російське громадянство, ще двом надали дозвіл на проживання в статусі біженців.

Про це прокурор департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Роман Псюк, повідомляє «Громадське», передає «Слово і Діло».

Луценко розповів, хто вивів «Беркут» з КиєваГенпрокурор Юрій Луценко заявив, що людина, яка допомогла втекти «Беркуту» з України та втопила їх зброю після розстрілу Майдану сам був серед учасників Майдану.

«Є офіційна відповідь від Генеральної прокуратури РФ. Наразі, 10 екс-бійців спецроти «Беркут» отримали російське громадянство. Ще дві людини переховуються на території РФ», - сказав він.

Нагадаємо, начальник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив 13 грудня, що ГПУ направила до суду обвинувальні акти щодо 197 підозрюваних у справах Майдану.

Раніше, Шевченківський районний суд міста Києва відхилив клопотання про зміну запобіжного заходу для двох колишніх бійців «Беркута» Євгенія Антонова та Андрія Дидюка на утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше російська сторона мінімум двічі зверталася до Києва з пропозицією обміняти екс-«беркутівців» Павла Аброськіна і Сергія Зінченка, обвинувачених у вбивствах учасників Революції Гідності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: