Держкіно заборонило 18 фільмів із Росії

Читать на русском
Державне агенство України з питань кіно заборонило показ в країні ще 18 фільмів з Російської Федерації.
Ян Цапнік

Державне агенство України з питань кіно заборонило показ в країні ще 18 фільмів і телесеріалів з Російської Федерації за участю російського актора Яна Цапніка, внесеного до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Держкіно.

«Рішення було прийнято відповідно до статті 15 Закону України «Про кінематографію», пункту 12 Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року № 1315, наказу Міністерства культури України від 30.12.2016р № тисяча двісті сімдесят п'ять «Про доповнення (оновленні) Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернення Служби безпеки України», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, Держкіно скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення, видані на 18 фільмів і телесеріалів. Серед них - фільм «Привіт, дурники!», «Під зливою куль», «Значна причина для вбивства», «Братство десанту» та інші.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України розірвав дві угоди про співпрацю з Російською Федерацією. Одна про співпрацю в сфері телебачення і радіомовлення, інша - в сфері інформаційного співробітництва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: