Порошенко зустрівся з головою ОБСЄ

Читать на русском
Петро Порошенко провів зустріч з главою ОБСЄ Себастіаном Курцом, на якій обговорив розміщення поліцейської місії на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з главою ОБСЄ Себастіаном Курцом, на якій обговорив розміщення поліцейської місії на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

Повідомляється, що Порошенко привітав намір австрійського головування посилити технічні можливості СММ ОБСЄ. «Це має важливе значення для контролю за дотриманням режиму припинення вогню і фіксування фактів поставок російських озброєнь і військовослужбовців на Донбас», - зазначив Президент.

За його словами, врегулювання ситуації в Донбасі вимагає застосування всього потенціалу ОБСЄ. У цьому контексті ключове значення має продовження розпочатої німецьким головуванням роботи над питанням розміщення збройної поліцейської місії ОБСЄ в регіоні.

Порошенко також закликав голову ОБСЄ реагувати всіма можливими засобами в порушення Москвою прав українських громадян на окупованих територіях, а також сприяти звільненню політичних в'язнів, незаконно утримуваних Росією, і заручників на Донбасі.

Нагадаємо, раніше Себастьян Курц заявляв, що вважає малоймовірним введення на Донбас збройної поліцейської місії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: