Обіцяна Гройсманом минулоріч стратегія розвитку доріг досі не розроблена

Читать на русском
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман не виконав обіцянку щодо створення до кінця минулого року стратегії розвитку українських доріг.
Володимир ГройсманФото: УНІАН

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман провалив чергову обіцянку: обіцяна ним минулого року стратегія розвитку українських доріг так і не була створена.

Між тим, зробити це очільник уряду обіцяв ще до кінця 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

«Потрібно зробити висновки, й на наступний рік у рамках децентралізації управління дорогами та створення Дорожнього фонду мають бути і проекти, і пріоритети. До кінця року буде створена урядом і затверджена стратегія розвитку українських доріг. Повинні будувати дороги, які ведуть і підкреслюють наші логістичні можливості й створюють нормальні умови для пересування країною. Тому така стратегія має з’явитися й з’явиться до кінця року», – запевняв у середині жовтня Гройсман.

Проте ці гарні слова так і залишилися гучною заявою: коли на початку 2017 року «Слово і Діло» вирішило перевірити стан виконання цієї обіцянки, виявилося, що розробка відповідного стратегічного плану (а саме – плану розвитку доріг на 2016-2018 роки) триває.

Як повідомила 16 січня порталу керівник Управління забезпечення доступу до публічної інформації департаменту інформації та комунікацій із громадськістю КМУ Роксолана Стадник, на цю мить наказом Міністерства інфраструктури створена робоча група, яка працює над цією стратегією.

Загалом у досьє глави уряду 350 обіцянок, 205 з яких він виконав. Дізнатися, якое місце прем'єр посідає в рейтингу відповідальності Кабінету міністрів, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: