Нардепи можуть сьогодні підняти собі зарплату

Читать на русском
17 січня Верховна Рада розгляне питання підвищення посадових окладів спікера парламенту і членів комітетів ВР.

17 січня на пленарному засіданні Верховної Ради парламентарії розглянуть проект постанови №5573, яким пропонується з 1 січня 2017 року збільшити зарплати народних депутатів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор».

Згідно з документом, посадовий оклад голови Ради підвищиться до 20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто до 32 тис. гривень, і членів комітетів Ради, якими є більшість депутатів, - до 16,2 мінімумів, або 25 920 гривень.

Цією ж постановою пропонується затвердити кошторис витрат на діяльність Ради в сумі 1 128 399 400 гривень на 2017 рік.

17 січня Рада планує почати з питань транспорту, зокрема розглянути в другому читанні законопроект №4121 про регламентування впровадження автоматизованих систем оплати проїзду в міському громадському транспорті (електронний квиток).

Також Рада планує затвердити календарний план проведення 6-ї сесії.

Крім того, в цей день планується розглянути питання екологічної політики, зокрема у другому читанні законопроект №3323 про спрощення процедури отримання права на спеціальне водокористування.

Нагадаємо, на думку політолога Андрія Дуди, депутатські зарплати повинні бути принаймні такими, щоб не дратувати людей. На тлі неймовірно низьких пенсій і мінімальних зарплат підвищувати депутатські зарплати просто аморально, вважає Дуда. На його думку, оптимальна зарплата депутата повинна була бути в межах 15 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: