Нацбанк радить кримчанам повторно звернутися до «ПриватБанку»

Читать на русском
Національний банк України в своєму листі громадської організації Кримська діаспора радить кримчанам повторно звернутися до головного офісу ПриватБанку з приводу повернення своїх вкладів.
Фото: УНІАН

Національний банк України в своєму листі громадської організації «Кримська діаспора» від 12 січня 2017 року радить кримчанам повторно звернутися до головного офісу «ПриватБанку» з приводу повернення своїх вкладів.

Про це йдеться в документі, який оприлюднив на своїй сторінці в Facebook керівник організації Анатолій Засоба, повідомляє «Слово і Діло».

«З огляду на викладене (інформацію про націоналізацію «ПриватБанку» – Ред.), пропонуємо вкладникам повторно звернутися до головного офісу ПАТ КБ «ПриватБанк» із відповідною заявою», – дослівно йдеться в кінці листа, який майже повністю складений на переказі норм чинного законодавства.

Націоналізація ПриватБанку збільшила держборг на третинуНаціоналізація ПриватБанку привела до зростання державного боргу до 82% ВВП (близько $71 млрд) станом на кінець грудня 2016.

Йдеться про депозити, які були розміщені на рахунках «ПриватБанку» в період до окупації півострова. Раніше «ПриватБанк» не повертав гроші кримчанам навіть після рішення суду про повернення грошей. Причому не лише кримчанам, які залишилися на півострові після анексії (багато з них уже отримали компенсації з російського Фонду захисту вкладників), а й переселенцям, які вже кілька років проживають на материку й мають офіційний статус вимушено переміщеної особи. Багато таких переселенців свої вклади досі не отримали.

«За нашою інформацією, все вже набагато краще з обслуговуванням кримських вкладників», – пише Засоба.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що націоналізація «ПриватБанку» обійшлася кожному українцю в 3 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: