У Держлісагентстві назвали відсоток лісистості України

Читать на русском

У 2016 році українським лісгоспам вдалося за свій рахунок виконати план лісовідновлення, а відновлення та розширення площі лісових насаджень є однією з основних задач Держлісагентства.
Голова Держлісагентства Христина Юшкевич

Фактична лісистість в Україні становить 15,9%, в той час як за розрахунками вчених, оптимальна площа під лісові насадження в нашій країні становить 20%.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила тимчасовий виконувач обов'язків голови Держлісагентства Христина Юшкевич, передає «Слово і Діло».

«Фактична лісистість в Україні становить 15,9%, в той час як за розрахунками вчених, оптимальним показником для нашої держави є 20%. Однією з основних цілей розробки Національної лісової програми якраз і має бути підвищення цього показника», – пише вона.

На думку пані Юшкевич, відновлення та розширення площі лісових насаджень стане одним з основних завдань Держлісагентства в цьому та наступних роках.

Український ліс масово вивозять за кордон, незважаючи на мораторій – Климпуш-ЦинцадзеМораторій на експорт з України лісу-кругляка є єдиною перешкодою отримання другого траншу макрофінансової допомоги Євросоюзу, в той час як контрабанда нівелює дію чинного мораторію.

Нагадаємо, що Державне агентство лісових ресурсів України ухвалило рішення обмежити поставки за кордон паливних дров довжиною два метри, що має суттєво зменшити вивезення лісу у вигляді дров за накладною.

Також Держлісагентство розробило законопроект, яким у тому числі пропонує збільшити максимальні штрафи за незаконну рубку лісу в 10 разів – до 17 тис. грн, тоді як зараз вони становлять від 800 грн до 1700 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: