В Іспанії запустили нову кампанію за незалежність Каталонії

Читать на русском
15 січня в Іспанії прихильники незалежності Каталонії запустили нову кампанію щодо референдуму про незалежність до вересня 2017 року.

В Іспанії за вісім місяців до суперечливого та все ще теоретичного референдуму про незалежність Каталонії його прихильники запустили нову кампанію в неділю, 15 січня.

Про це повідомляє AFP, передає «Слово і Діло».

Як відомо, лідери Каталонії пообіцяли провести референдум про незалежність до вересня 2017 року за згодою або без згоди центрального уряду.

Більш ніж півмільйона каталонців вимагають незалежності від ІспаніїУ день національного свята понад півмільйона людей вийшли на демонстрацію в Барселоні на підтримку каталонських націоналістів, які вимагають незалежності від Іспанії.

Повідомляється, що в неділю, 15 січня, прихильники незалежності почали нову кампанію. Мета кампанії полягає в тому, щоб переконати людей, що каталонці стануть багатшими, матимуть кращі соціальні послуги, поліпшення інфраструктури та менше корупції, якщо відокремляться від Іспанії.

«Ми переконані, що отримаємо більшість голосів завдяки інформації та роздумам, а не через почуття», – сказав президент Національної асамблеї Каталонії Жорді Санчес.

Нагадаємо, раніше Конституційний суд заборонив Каталонії відокремлюватися від Іспанії.

Раніше повідомлялося, що уряд Каталонії включив до бюджету на майбутній рік статті витрат на організацію референдуму про незалежність у вересні 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: