Понад 170 біатлоністів світу виступили проти російських спортсменів

Читать на русском
Понад 170 спортсменів світу звернулися до Міжнародного союзу біатлоністів з вимогою вжити заходів проти російських спортсменів.

Понад 170 спортсменів світу підписалися під відкритим листом до Міжнародного союзу біатлоністів з вимогою вжити заходів проти російських спортсменів, чиї імена містяться в доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Новую газету».

Про це заявив президент Федерації біатлону Чехії Іржі Хамза, передає Ceska Televize.

Спортсмени підписали звернення за підсумками п'ятого етапу Кубка світу з біатлону в Рупольдингу.

Три країни бойкотують чемпіонат світу з біатлону в РосіїЗбірні Чехії, Норвегії і Великобританії будуть бойкотувати етап Кубка світу з біатлону, який пройде в Росії.

«Я думаю, що настав час, щоб IBU зробив сміливі кроки, або, принаймні, частково призупинив діяльність спортсменів, які перебувають під підозрою», - сказав глава федерації.

Глава IBU Андерс Бессеберг пояснив, що лист спрямований не проти росіян, а проти допінгу як загальносвітової проблеми. «Це абсолютно нормальний лист, в якому йдеться про речі, які ми обговорюємо на кожному засіданні конгресу IBU. Це загальний документ, адресований усім країнам», - цитує його ТАСС.

У грудні глава незалежної комісії WADA Річард Макларен представив другу частину доповіді про допінг у Росії. Агентство направило в IBU список з 31 російського біатлоніста, яких підозрювали в порушенні антидопінгових правил.

Нагадаємо, раніше Союз біатлоністів Росії відмовився від проведення в місті Тюмень раніше запланованого етапу Кубка світу з біатлону 2017 року, а також від організації світової першості серед молоді та юніорів в Острові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: