Україна подала позов проти Росії до Гааги за тероризм

Читать на русском
Україна подала позов до Міжнародного суду ООН у Гаазі з метою притягнення Російської Федерації до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України.

Україна подала позов до Міжнародного суду ООН у Гаазі з метою притягнення Російської Федерації до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України, пише «Слово і Діло».

«Україна стверджує, що Російська Федерація порушує Конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму шляхом надання зброї та інших видів допомоги незаконним збройним формуванням, які вчинили низку актів тероризму на території України», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, до найтрагічних терактів проросійських бойовиків віднесено збиття літака малайзійських авіаліній рейсу MH17, обстріли жилих районів Маріуполя та Краматорська, знищення цивільного пасажирського автобуса біля Волновахи і смертоносний вибух під час мирного зібрання в Харкові.

Також Україна стверджує, що Росія порушує Конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Тут, зокрема, мається на увазі незаконний «референдум» у Криму.

Гаага розглядає події Майдану, Донбасу та Криму в одному досьє – ГПУУ Генеральній прокуратурі України розповіли про розгляд Міжнародним судом справ Майдану, Донбасу та окупації Криму.

«В рамках незаконної агресії в Україні, Російська Федерація нехтує основоположними правами людини, якими наділений кожен громадянин України... Ми намагалися врегулювати існуючі спори шляхом переговорів протягом більше двох років, але Росія не бажає припинити свої порушення міжнародного права. Тому ми подали позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення Російської Федерації до відповідальності за ці порушення і відновлення прав українського народу, гарантованих цими міжнародними договорами, учасником яких є Російська Федерація», – заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Крім того, повідомляється, що Україна звернулася до Міжнародного суду ООН з проханням запровадити тимчасові заходи, спрямовані на запобігання продовженню порушень прав людини з боку РФ протягом розгляду справи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент Петро Порошенко доручив МЗС передати до Міжнародного суду ООН в Гаазі позов проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: