У Нацраді порадили дивитися «Дождь» в інтернеті

Читать на русском
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вважає, що російський телеканал Дождь заборонили законно.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вважає, що російський телеканал «Дождь» заборонили в країні законно.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Нацради.

На заяву віце-президента Freedom House з міжнародних програм Роберта Германа Нацрада відповіла, що видалив телеканал «Дождь» з Переліку програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавства України виключно на законодавчій основі.

Повідомляється, що служби Нацради, які моніторять іноземних і вітчизняних мовників, виявили невідповідність програмного наповнення каналу «Дождь» з українським законодавством.

Підсумки тижня від Віктора Трегубова. Тиждень із опадами«Гради» і «Урагани» на Донбасі, «Торнадо» в Лук'янівському СІЗО, а російський телеканал «Дождь» – відключений. Огляд головних подій минулого тижня від Віктора Трегубова.

«Було зафіксовано поширення комерційної реклами, що є порушенням вимог частини дев'ятої статті 13 Закону України «Про рекламу». Неодноразово фіксувалося поширення в програмах телеканалу «Дождь» інформації, що не відповідає вимогам частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Неодноразово транслювалася в сюжетах програм телеканалу «Дождь» інформація, яка свідчить про невизнання державних кордонів і посягання на територіальну цілісність України, зокрема в ефірі і на сайті мовника демонструвалася карта, де Крим позначається як складова частина території Російської Федерації. Також в окремих висловлюваннях журналістів телеканалу містилася інформація про наявність державного кордону між Кримом і Україною», - повідомили в Нацраді.

У відомстві зазначили, однак, що «зате через Інтернет і супутниковий зв'язок вітчизняний глядач може переглядати програми телеканалу «Дождь».

У Нацраді також звернули увагу на те, що «Дождь» вилучений з кабельних мереж Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зобов'язала українських провайдерів протягом місяця припинити ретрансляцію російського телеканалу «Дождь» через невизнання каналом суверенітету й територіальної цілісності України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: