Передумав: Вілкул таки візьме гроші на фінансування «Опоблоку»

Читать на русском
Один із лідерів Опозиційного блоку Олександр Вілкул не виконав обіцянку не брати передбачених на фінансування його політсили державних грошей.
Олександр ВілкулФото з відкритих джерел

Депутат від «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул провалив обіцянку відмовитися від передбачених на фінансування його партії державних коштів.

Її він дав 7 вересня минулого року, а вже 25 жовтня прес-служба «Опоблоку» гучно заявила про те, що політична сила відмовляється від державних грошей. Ішлося про майже 25 млн грн.

Проте вже 13 січня цього року Вілкул раптом змінив свою думку щодо цього питання. «В 2016 році «Опоблок» єдиний, хто не взяв гроші з Держбюджету на партію, але їх розікрали – ні підвищення зарплат, ні підвищення пенсій. У 2017 році ми краще візьмемо й направимо на допомогу людям і боротьбу з корупцією», – заявив тоді політик.

Оскільки в обіцянці Вілкула не йшлося про те, що партія відмовиться від державного фінансування лише в 2016 році, вона отримує статус «не виконано».

Загалом у пасиві народного депутата 144 провалених обіцянки проти 137 реалізованих. У рейтингу відповідальності парламентарів він посідає 69-е місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: