ЗМІ розповіли, чого МВФ очікує від України в 2017 році

Читать на русском
Згідно з останньою версією меморандуму про співпрацю України з МВФ, український уряд зобов'язався виконати 12 вимог.
Петро Порошенко і Крістін Лагард

Україні необхідно підвищити пенсійний вік, скоротити кількість державних службовців і бюджетників, а також скасувати спрощену систему оподаткування й відкрити земельний ринок для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це йдеться в останній версії меморандуму про співпрацю України з МВФ, який є в розпорядженні «Економічної правди», повідомляє «Слово і Діло».

Проект меморандуму передбачає 12 структурних маяків, із них сім – нові. Так, Кабінет міністрів має до кінця січня 2017 року ухвалити рішення про монетизацію субсидій і провести пенсійну реформу до кінця березня 2017 року. Не забув МВФ і про земельну реформу, термін якої також припадає на кінець березня 2017 року.

Крім того, Кабміну потрібно обрати міжнародну компанію з хорошою діловою репутацією для проведення аудиту «ПриватБанку» до кінця січня 2017 року. Також уряд має вибрати міжнародного аудитора для оцінки виконання акціонерами «ПриватБанку» умов реструктуризації до кінця червня 2017 року.

Важливою вимогою є й створення Єдиного реєстру отримувачів соціальних виплат, що Кабмін зобов'язаний зробити до кінця червня 2017 року. МВФ також пам'ятає й про боротьбу з корупцією. Згідно з меморандумом, український уряд має створити законодавче поле для роботи антикорупційних судів. Термін – до кінця червня 2017 року.

Нагадаємо, раніше в МВФ заявили, що проведуть засідання щодо України протягом найближчих тижнів. Водночас віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів заявив, що Україна виконала всі зобов'язання перед МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: