Українські конструктори розробили новий танк «Тірекс»

Читать на русском

Нова розробка бронемашини відповідає всім технічним вимогам Міністерства збройних сил України.

Українські розробники створили новий танк «Тірекс», який стане конкурентом російської «Армати».

Про це розповів генеральний конструктор ТОВ «Інженерна група «Арей» Сергій Степанов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на gazeta.ua.

«Танк містить принципово нову систему управління вогнем, високий рівень захисту ... Машина має повний комплекс дій, які сьогодні є необхідними для техніки такого рівня», – підкреслив Степанов.

Танк має броньований корпус і гусеничну ходову частину. В броньованій капсулі передбачені місця для трьох членів екіпажу. Звідти вони будуть керувати танком, гарматним і кулеметним вогнем із башти. Вона стане бойовим модулем. Машину озброять 125-мм гарматою з дистанційно керованим автоматичним механізмом заряджання та кулеметами. Техніка призначена для одночасного ближнього протипіхотного та далекого протитанкового бою вдень і вночі.

«Мотор Січ» створює в Україні замкнутий цикл виробництва вертольотівАТ «Мотор Січ» представила військовим з Київської асоціації військових аташе (КАВА) плани за основними напрямками діяльності компанії, в рамках яких в Україні буде впроваджуватися замкнутий цикл виробництва вертольотів.

Розробники переконують, що бойовий потенціал танка має перевищувати можливості сучасних танків «Оплот» і «Булат».

Як повідомлялося раніше, наступного тижня в Харкові на заводі імені Малишева почнеться передача нової партії танків «Оплот-М» у рамках контракту з Королівством Таїланд.

Якщо Україна втратить позиції в рейтингу експортерів озброєння, відновити їх буде вкрай складно, хоча торгувати зброєю державі, на території якого йде війна, не зовсім етично.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: