На окупованих територіях Донбасу буде мовити «Українське радіо»

Читать на русском
На окупованих територіях Донбасу починається мовлення Українського радіо. Його сигнал охопить окуповані райони Донецька та Луганська на частоті 873 кГц.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видала Національній телекомпанії України дозвіл на мовлення з міста Часів Яр Донецької області на територію проведення АТО.

Про це повідомляється на сайті регулятора, передає «Слово і Діло».

Поширюватися будуть передачі першої програми «Українського радіо» на середніх хвилях (на частоті 873 кГц).

Занепад індустрії, закриття FM-станцій чи європейська практика? Експерт оцінив квоти на радіоМедіаконсультант проаналізував встановлення квотування на радіо та розповів, на які радіостанції це впливатиме.

Розрахунки показують, що «Українське радіо» в денний час буде доступним на підконтрольних територіях – у містах Костянтинівка, Краматорськ, Мирноград, Бахмут, Лисичанськ, і на більшій частині окупованих територій, у тому числі в містах Донецьк, Горлівка, Макіївка, Торець, Шахтарськ, Торез, Єнакієве, Дебальцеве, Брянка, Алчевськ. У нічні години покриття сигналом буде значно кращим – він охопить усі окуповані райони Донецької та Луганської областей.

За приблизними розрахунками, технічно запустити мовлення можна буде за три місяці. Таким чином, жителі підконтрольних та окупованих територій зможуть слухати інформаційні програми «Українського радіо», а також передачі, створені спільно з «Голосом Донбасу», «Радіо Свобода», які адаптовані для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, в грудні на півдні Херсонської області почалося будівництво 150-метрової вежі для організації FM-мовлення на Крим.

Раніше Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки радіостанцій «Шансон», Kiss FM, «Ретро ФМ», а також МFM у зв'язку з порушеннями закону про виконання квот на обсяг пісень і ведення ефіру українською мовою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: