Телеканалу «Дождь» заборонили мовлення в Україні

Читать на русском
В ефірі телеканалу Дождь була присутня російська реклама, а журналісти телеканалу незаконно відвідували анексований Крим.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зобов'язала українських провайдерів протягом місяця припинити ретрансляцію російського телеканалу «Дождь» через невизнання каналом суверенітету й територіальної цілісності України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Зокрема, в ефірі цього телеканалу адміністративний кордон між Херсонською областю та АР Крим зображувався як кордон між Україною та РФ», – сказав під час засідання член Нацради Сергій Костинський.

Нацрада неодноразово фіксувала порушення українського законодавства з боку телеканалу протягом 2016 року. Зокрема, в його ефірі присутня російська реклама, а журналісти телеканалу незаконно відвідували анексований Крим із території РФ.

ЗМІ під загрозою закриття: що відбувається на українському медіаринкуНаприкінці року більшість телевізійних каналів і друкованих видань оновлюють ліцензії на право здійснювати професійну діяльність. Однак цьогоріч цілій плеяді видань Нацрада з питань телебачення і радіомовлення відмовила в продовженні ліцензії.

Як повідомлялося, в грудні 2014 року Нацрада визнала російський телеканал «Дождь» відповідним вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та чинному законодавству України.

Як повідомлялося раніше, Міністерство інформаційної політики ліквідувало український державний канал іномовлення УТР, на базі якого було створено держпідприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України».

Нагадаємо, російська влада не зможе придушити мовлення українських телеканалів, яке буде здійснюватися на окупований Крим і на південні райони Херсонської області з нової телекомунікаційної вежі, встановленої біля КПП «Чонгар».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: