Випускників військових кафедр залучатимуть до служби в АТО добровільно

Читать на русском
Випускників військових кафедр цивільних ВНЗ будуть призивати на службу в АТО тільки добровільно.

Призваних на службу офіцерів запасу з числа випускників військових кафедр цивільних ВНЗ будуть направляти в зону АТО тільки на добровільній основі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на заяву Генштабу ЗСУ в Facebook.

«На сьогоднішній день остаточного рішення про проведення призову цієї категорії громадян немає. Генеральний штаб готовий до проведення такого призову, але остаточне рішення буде ухвалено після того, як ми побачимо показники звільнення громадян, які набувають право на звільнення за цим законом, і врахуємо прогнозовані показники прийняття на військову службу за контрактом у добровільному порядку. Тоді можна буде робити висновки і приймати відповідні рішення», - сказав в середу 11 січня начальник управління кадрового забезпечення офіцерським складом - заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України полковник Марк Андрусяк.

Він зазначив, що зазначена категорія військовослужбовців може залучатися до участі в АТО виключно в добровільному порядку.

Порошенко ветував закон про військову підготовку студентів-медиківПрезидент Петро Порошенко ветував і запропонував відхилити закон, який зобов'язує студентів вищих медичних і фармацевтичних навчальних закладів проходити військову підготовку офіцерів запасу медичної служби.

«Офіцерів запасу планують призначати на посади в бойові військові частини, що передбачає їх підготовку як військово-навченого ресурсу з подальшим зарахуванням в оперативний резерв першої черги. Участь в проведенні антитерористичної операції буде здійснюватися виключно в добровільному порядку», - зазначив Андрусяк.

За його словами, призвані офіцери запасу можуть написати відповідні рапорти і добровільно брати участь в АТО, або зробити це шляхом укладення контракту.

«Виключно добровільно або після укладення контракту, тільки ці офіцери зможуть брати участь в проведенні АТО», - підкреслив полковник Марк Андрусяк.

Він зазначив, що на зазначену категорію військовослужбовців будуть поширюватися всі норми соціального захисту, якими користуються кадрові військовослужбовці. За призваними офіцерами запасу на період їх служби буде зберігатися місце попередньої роботи і середній розмір заробітної плати, вони будуть отримувати також грошове утримання нарівні з кадровими офіцерами Збройних Сил.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ЗСУ терміном на 18 місяців призовуть громадян у віці до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, отримали офіцерські звання, але не проходили військову службу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: