Рівень захворюваності на грип у Києві знижується

Читать на русском
Станом на 11 січня за медичною допомогою до закладів охорони здоров'я столиці звернулися 6574 особи (за аналогічний період минулого тижня – 7157 осіб).
Фото з відкритих джерел

Станом на 11 січня за медичною допомогою до закладів охорони здоров'я столиці звернулися 6574 особи (за аналогічний період минулого тижня – 7157 осіб).

Про це заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу міської влади.

«Спостерігається зниження захворюваності на 8,15%. Зниження відбувається за рахунок як дорослого, так і дитячого населення. Зокрема, за зазначений період захворіли 3 796 дітей (за аналогічний період минулого року – 3892, тобто спостерігається зниження на 2,5%)», – розповів представник КМДА.

Так, серед дітей віком до першого року є зниження захворюваності на 2,1%, від 1 до 4 років – на 5,6%, від 5 до 9 років – на 1,1%, від 10 до 14 років – на 2,8%, від 15 до 17 років – на 2,8%. Окрім того, серед школярів спостерігається зменшення захворюваності на 3,9%, а серед дорослих – на 14,9%.

Минулого тижня в Україні зафіксували 6 смертей від грипу – МОЗТри людини померли у Львівській та по одному в Полтавській, Миколаївській і Запорізькій областях.

За його словами, за 2 дні до лікувальних установ столиці госпіталізовані 54 особи, в тому числі 33 дитини.

«З відновленням навчального процесу після зимових канікул ми продовжуємо контроль за рівнем захворюваності серед столичних школярів. У разі відсутності понад 20% дітей керівники навчальних закладів мають право призупинити навчальний процес до покращення ситуації. Наразі столичні школи працюють у штатному режимі», – зауважив Поворозник.

Нагадаємо, на грип та ГРВІ вже перехворіли понад 3 мільйони українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: