Пашинському можна, простим українцям – зась. Хто обіцяв легалізувати володіння зброєю

Читать на русском
Легалізація зброї для простого населення – питання, що вже давно порушується в українському суспільстві й щодо якого досі немає єдиної думки.

Нещодавно народний депутат Сергій Пашинський потрапив у неприємну історію: повертаючись додому під Новий рік, вони з дружиною, як каже він сам, натрапили на дорозі на безвідповідального водія, що перегородив їм шлях, не увімкнувши аварійні вогні. За словами Пашинського, він спробував зробити водію зауваження, проте з тим була не надто зговірлива й не дуже твереза компанія, один із членів якої начебто накинувся на народного обранця зі скляною пляшкою. Останній не розгубився й вистрілив нападникові в ногу з нагородної зброї.

І хоча, за словами парламентаря, це була чиста самооборона (а що сталося насправді – нині з’ясовує прокуратура), багато хто відразу зауважив: отже, Пашинський вийшов зі свого авто вже з пістолетом і, скоріш за все, щонайменше тримав його напоготові, а, можливо, й погрожував ним нетверезому візаві... Звісно, життя народного депутата надзвичайно цінне для країни, тож він мав підстави його захищати зі зброєю в руках. Однак решта українців такого привілею не мають, хоча цінність їхнього життя та здоров’я також закріплена Конституцією. «Слово і Діло» вирішило нагадати, хто з вітчизняних політиків пообіцяв відстоювати право простих українців на вільне володіння зброєю.

Серед таких виявилася ціла когорта колег Пашинського – народних депутатів. Так, Семен Семенченко заявив, що підтримає законопроект щодо легалізації зброї, те ж саме пообіцяв зробити й Борислав Береза. Підтримати законодавче врегулювання права громадянина на вільне володіння зброєю обіцяв і депутат-комбат Ігор Лапін.

Нардеп від БПП Віктор Кривенко запевнив, що буде впроваджувати зміни до законодавства щодо вільного володіння зброєю, а «радикал» Денис Силантьєв днями уточнив, що підтримає легалізацію саме короткоствольної зброї. До слова, однопартійці Силантьєва таки дійсно зареєстрували в парламенті відповідний проект закону – №1135-1 «Про цивільну зброю та боєприпаси».

Нагадаємо, вчора в прокуратурі Київської області відбувся семигодинний допит Пашинського, а перед цим з’ясувалося, що зброю, з якої він вистрілив у свого кривдника, подарував йому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: