Южаніна прокоментувала випадкову ліквідацію податкової міліції

Читать на русском
З 1 січня 2017 року податкова міліція України перебуває поза законом – усе через неуважність вітчизняних законотворців.
Ніна ЮжанінаФото з відкритих джерел

Через неуважність авторів змін до Податкового кодексу з 1 січня 2017 року податкова міліція в Україні перебуває поза законом.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook народний депутат від «Самопомочі» Тетяна Острікова, передає «Слово і Діло».

«Вітаю з тим, що податкова міліція з 1 січня 2017 року перебуває поза законом. Відповідний розділ ХVІІІ-2 «Податкова міліція» виключений із Податкового кодексу, що набув чинності з 1.01.17 року. Планувалося, що норма про ліквідацію податкової міліції набуде чинності разом із новим законом про створення фінансової поліції, ймовірність ухвалення якого цим складом Ради є близькою до нуля. Тобто ніколи... Однак у законопроекті змінили номер пункту про податкову поліцію, а в перехідних положеннях, які стосуються набуття чинності відповідними нормами, номер змінити забули», – пояснила Острікова.

12 років порожніх обіцянок: хто з українських політиків обіцяв ліквідувати податкову міліцію?«Слово і Діло» відслідкувало момент, відколи українські політики спекулюють на питанні ліквідації податкової міліції.

Своєю чергою, голова комітету Верховної Ради з питань податкової політики Ніна Южаніна назвала цю помилку «людським фактором» і запевнила, що наразі податкова міліція працює у штатному режимі.

«Те, що говорить Острікова в своєму пості, – це виключно юридичний аналіз однієї статті без розширеного аналізу іншого посилання. Нам потрібно зараз врегулювати норми так, щоб не наробити шкоди для реалізації функцій державного управління. Ми зараз з'ясовуємо з юристами, чи є частка правди в тому, що говорить моя колега», – прокоментувала ситуацію Южаніна.

Нагадаємо раніше політики неодноразово обіцяли ліквідувати податкову міліцію – починаючи з колишнього президента Віктора Ющенка й закінчуючи нинішнім міністром фінансів Олександром Данилюком. Свого часу «Слово і Діло» вже публікувало огляд обіцянок вітчизняних можновладців із цього питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: