Сенатори США запропонували запровадити санкції за фінансування Бюджету Росії

Читать на русском
Законопроект про санкції проти Росії передбачає запровадження санкцій проти осіб за купівлю-продаж суверенного боргу РФ та за участь у приватизації.

Група американських сенаторів пропонує запроваджувати санкції за участь у приватизації в Росії та купівлю-продаж російських облігацій, що є санкціями другого рівня, які можна застосувати не лише до американських громадян і компаній, а й до резидентів третіх країн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РІА «Новости».

Під санкції потрапляють будь-які операції із суверенним боргом РФ або компаній, що належать російській державі. Планується карати тих, хто вкладе більш ніж $10 млн у приватизацію держпідприємств у Росії. Щоб стати законом, проект має бути ухвалений обома палатами Конгресу й підписаний президентом.

Серед санкцій, які зможе, за задумом, накладати президент США, – заборона на позики у фінансових інститутах США та міжнародних банках, заборона на роботу від імені уряду США, заборона на держпостачання, можлива заборона на всі транзакції в іноземній валюті й взагалі на банківські транзакції, заборона на купівлю-продаж майна в юрисдикції США, заборона на інвестиції американцям у компанії, що належать порушникам.

Зазначені обмеження – на розсуд президента, хоча автори не виключають односторонніх дій Сенату, якщо президент Трамп не стане слідувати цим курсом. Документ також кодифікує й надає силу закону низці виконавчих указів президента Обами про санкції проти Росії, що в разі ухвалення законопроекту робить можливе скасування цих санкцій проблематичним.

Фінляндія проведе Кубок світу з біатлону замість РФЗгідно з інформацією на сайті Міжнародного союзу біатлоністів, замість Тюмені 8-й етап Кубка світу з біатлону пройде у фінському місті Контіолахті з 6 по 12 березня 2017 року.

Також передбачено виділення $25 млн на популяризацію боротьби з російською агресією, яку має провести влада США. Санкції мають торкнутися фізичних осіб, яких у Сенаті вважають відповідальними за кібератаки проти США, за дії Росії щодо України та Криму, а також за порушення прав людини та корупцію.

Раніше десять сенаторів США запропонували законопроект про посилення санкцій щодо Росії у сфері енергетики, тих, хто бере участь у приватизації російських активів і залучений до придбання суверенного боргу Росії.

Нагадаємо, конгресмени та сенатори в США пропонують створити спеціальну комісію з розслідування російських кібератак під час президентських виборів.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що Україна не готова до «перезавантаження», яке цілком може початися у відносинах РФ і США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: