НБУ вводить адміністрацію в «Платинум Банк»

Читать на русском
Станом на 1 січня 2017 року Платинум Банк не досягнув позитивного значення капіталу, в зв'язку з чим його визнали неплатоспроможним.

Правління Національного банку України ухвалило рішення про визнання ВАТ «Платинум Банк» неплатоспроможним.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

«За результатами діагностичного обстеження ПАТ «Платинум Банк», проведеного в першій половині 2016 року, в червні 2016 року затверджено необхідний обсяг докапіталізації. Згідно з діагностичним обстеженням, всі банки другої двадцятки за розміром активів, які потребували докапіталізації, мали забезпечити позитивне значення регулятивного капіталу станом на 1 січня 2017 року», – йдеться в повідомленні.

Станом на 1 січня 2017 банк не досягнув позитивного значення капіталу. З огляду на вищевикладене, правління НБУ ухвалило рішення про віднесення ПАТ «Платинум Банк» до категорії неплатоспроможних.

У Нацбанку відзначають, що 97% (197 тисяч) усіх вкладників ПАТ «Платинум Банк» отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн.

В НБУ назвали суму реалізації застав банків-банкрутів цього рокуЗа 11 місяців 2016 НБУ реалізував заставної нерухомості за кредитами рефінансування, наданими неплатоспроможним банкам, на суму 443,7 млн ​​грн.

Структура власності банку непрозора, що було визнано НБУ в червні 2016 року. У серпні 2016 року Борис Кауфман подав до Національного банку пакет документів для погодження набуття істотної участі в банку в розмірі понад 75% через підконтрольні йому компанії. За інформацією Національного банку, Антимонопольний комітет у грудні 2016 року повернув без розгляду пакет документів щодо придбання Борисом Кауфманом контролю в ПАТ «Платинум Банк».

Як повідомлялося, 29 грудня НБУ попередив банки другої двадцятки за розмірами активів про необхідність досягти позитивних значень показника достатності капіталу до 1 січня 2017 року.

За підсумками 11 місяців 2016 року найбільші двадцять банків країни виконали свої зобов'язання щодо докапіталізації, в другій двадцятці банків 12 усе ще потребували збільшення капіталу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: