Ситник прокоментував роботу НАБУ за минулий рік

Читать на русском
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник залишився задоволений роботою відомства в минулому році.
Артем Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що в 2016 році відомство спрацювало на «четвірку».

Як передає «Слово і Діло», про це Ситник розповів в ефірі «5 каналу».

«З точки зору професійного результату, то мені здається, що ми спрацювали, можливо, на «чотири», не так багато зробили, як хотілося б, але в той же час результати особисто мене задовольняють. Але ми бачимо, що суспільство не відчуло на собі зміни в тій мірі, щоб сказати, що певний прогрес в антикорупційній реформі досягнутий», - сказав Ситник.

Він додав, що суспільство чекає вироків і судів, які покажуть, що до людей, які скоюють корупційні злочини, буде застосовано справедливе покарання. А відповідно ті кошти, які заарештовані у цих справах, які були здобуті корупційним шляхом, будуть повернуті в бюджет.

«І тут якраз цього результату не вдалося досягти. Частково через те, що ми тільки почали реформу судової гілки влади, почасти тому, що ми зараз тільки дискутуємо на рахунок створення Антикорупційного суду. А цей суд потрібен, щоб дати той результат, про який я сказав», - додав Ситник.

Нагадаємо, раніше НАБУ почала розслідування трьох кримінальних проваджень за результатами аналізу інформації, наведеної в електронних деклараціях народного депутата України і двох чиновників районних державних адміністрацій (РДА).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: