Кабмін створив комісію для перевірки використання коштів, виділених на відбудову Донбасу в 2016 році

Читать на русском
Кабінет міністрів України створив міжвідомчу комісію, яка проаналізує використання 3,8 млрд грн, виділених для відновлення Донецької та Луганської областей у 2016 році.

Кабінет міністрів України створив міжвідомчу комісію, яка проаналізує використання 3,8 млрд грн, виділених для відновлення Донецької та Луганської областей у 2016 році.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

На відновлення інфраструктури Донбасу потрібно $20 мільярдів – ЖебрівськийФінансові потреби на відновлення Донецької області до кінця не визначені, тому що відновлення потребує не лише зруйнована інфраструктура, однак за оцінками будівництва нової інфраструктури на території Донецької області, контрольованій українською владою, потрібно близько $20 млрд.

«Урядом ухвалено рішення про створення міжвідомчої комісії з питань проведення аналізу ефективності та цільового використання коштів спеціального фонду обласних бюджетів Донецької та Луганської областей у розмірі 3,8 мільярда гривень», – йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Ці кошти були надані Донецькій та Луганській військово-цивільним адміністраціям за рахунок залишків коштів місцевих бюджетів населених пунктів, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень.

До складу міжвідомчої комісії увійшли представники Міністерства з питань окупованих територій, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства фінансів, Державного казначейства та Державної аудиторської служби, які відвідають зазначені області протягом січня.

Нагадаємо, раніше мешканці окупованих територій Донбасу погоджувалися проходити службу виключно в підрозділах забезпечення 2 АК ЗС РФ і категорично були проти призначення до складу бойових підрозділів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: