Таїланд переглянув контракт на поставку танків «Оплот» з України

Читать на русском
Українська сторона має поставити 49 модернізованих танків Т-80 Оплот до жовтня 2017 року в Таїланд.

Україна має поставити 49 танків «Оплот» до Королівства Таїланд до жовтня 2017 року, однак внутрішня ситуація в країні вплинула на поставки, в зв'язку з чим королівство переходить на закупівлю військової техніки з Китаю.

Про це заявив головнокомандувач збройними силами Таїланду Чалермчаі Сіттісат, передає «Слово і Діло» з посиланням Bangkok Post.

«Проблеми українського постачальника обумовлені, головним чином, внутрішньою ситуацією в країні», – зазначив він.

Як повідомляється, Таїланд підписав договір на покупку 28 китайських танків VT-4 і має намір у подальшому збільшити закупівлі. За словами Сіттісата, в зв'язку з проблемами з постачанням 49 танків «Оплот», замовлених в Україні, було ухвалено рішення скоротити замовлену кількість «Оплотів».

В «Укроборонпромі» розповіли подробиці виробництва гвинтівки M16В рамках переходу на стандарти НАТО Україні необхідно перейти на військові комплекси Альянсу, для чого потрібно відмовитися від радянських стандартів рішень військового питання.

Нагадаємо, що в листопаді були досягнуті домовленості про забезпечення українських підприємств військово-промислового комплексу замовленням від уряду Пакистану на суму понад $600 млн.

Раніше повідомлялося, що Таїланд та Україна уклали договір про співпрацю щодо організації спільного виробництва бронетранспортерів на території Таїланду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: