НБУ збільшив резерви на 17%

Читать на русском
У грудні ЗВР зросли на 1,8 відсотка за рахунок надходжень на користь уряду на суму 607,9 млн доларів США.

Протягом минулого року золотовалютні резерви (ЗВР) НБУ зросли на $2,2 млрд, або на 17% і на 1 січня 2017 склали $15,539 млрд.

Про це повідомляє прес-служба НБУ, передає «Слово і Діло».

У грудні ЗВР зросли на 1,8% за рахунок надходжень на користь уряду на суму $607,9 млн. Ці кошти Україна отримала з двох джерел – від розміщення ОВДП, номінованих в доларах США, на суму $550,4 млн, а також 55,1 млн євро від Європейської комісії.

Експерт пояснив причину зростання курсу долара перед Новим рокомКурс гривні зазнав тиску від надлишкової ліквідності на міжбанківському ринку, яку викинуло Міністерство фінансів України. Стабілізація курсу гривні очікується на самому початку січня.

«Разом з тим засоби з резервів були спрямовані на платежі уряду з обслуговування і погашення державного боргу в іноземній валюті. На ці цілі з резервів було витрачено 140,9 млн. дол, в тому числі 119,8 млн. дол. – на погашення та обслуговування ОВДП, номінованих в доларах», – повідомляє прес-служба НБУ.

Як повідомлялося, в грудні НБУ продав із золотовалютних резервів $202,7 мільйона на підтримку курсу національної валюти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: