Сонячні станції в Зоні відчуження ЧАЕС хочуть будувати вже на площі 5 тисяч гектарів

Читать на русском
Бажання будувати Сонячні електростанції в Зоні відчуження висловили українські та іноземні компанії.

Україна отримала заявки на оренду 5 тис. га для будівництва сонячних електростанцій в Зоні відчуження ЧАЕС.

Про це в «Великому інтерв'ю» Радіо Вести, заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, передає «Слово і Діло».

«Зібрані заявки дозволяють говорити про Чорнобильську зону, як про зону можливого розвитку і змін», – підкреслив глава відомства.

За його словами, в зоні відчуження пріоритет надаватиметься розвитку відновлюваної енергетики. «Це в першу чергу сонячні і вітрові станції, а також біогаз. Торф ніхто не розглядав», – пояснює міністр.

Під Миколаєвом побудували сонячну електростанцію 3,5 МВтЗавершено першу чергу 3,5 МВт фотогальванічної електростанції ТОВ «Санлайт Енерджі» на території Вітовського району, Миколаївської області.

Як відзначають в Державному агентстві України з управління Зоною відчуження, інвестори зможуть побудувати на кожній з певних ділянок сонячну електростанцію встановленою потужністю до 20 МВт.

Раніше Остап Семерак заявив, що у відомстві розглядають варіант передачі землі в оренду для будівництва сонячних електростанцій.

Нагадаємо, що ЄБРР залучив 23 млн євро на розвиток вітрової станції у Львівській області. Станція «Карпатська» з встановленою потужністю в 20,7 МВт, буде експлуатувати шість вітрових турбін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: