Савченко так і не подала обіцяні зміни до власного закону про амністію

Читать на русском
Народний депутат не внесла обіцяні зміни до названого на її честь закону щодо учасників АТО, що перебувають під слідством.
Надія СавченкоФото з відкритих джерел

Позафракційний народний депутат Надія Савченко, що була одним із авторів закону про зарахування строку перебування в СІЗО до загального строку тюремного покарання в подвійному розмірі, провалила обіцянку внести до нього правки, що стосуються учасників антитерористичної операції.

Про цю обіцянку, озвучену ще 19 липня минулого року, нагадує «Слово і Діло».

Тоді Савченко заявила, що готує поправки до відповідного закону з тим, щоби виправити ситуацію з великою кількостю учасників АТО, котрі утримуються в СІЗО чи перебувають під слідством у той час, коли на Донбасі тривають бойові дії.

Також нардеп планувала внести зміни до законопроекту №4884 «Про недопущення переслідування та покарання осіб, які брали безпосередню участь у бойових діях у районах проведення антитерористичної операції», що на той момент опрацьовувався в комітетах парламенту.

Однак, коли «Слово і Діло» перевірило стан виконання цієї обіцянки, з’ясувалося, що Савченко не лише не зареєструвала у Верховній Раді обіцяну законодавчу ініціативу (про внесення змін до «закону Савченко»), але й була відсутня 22 грудня під час голосування за президентський законопроект №4255, яким були внесені зміни до закону «Про амністію». Останній звільнив від відбування покарання учасників бойових дій, інвалідів війни та учасників війни, які підпадають під дію закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Таким чином констатуємо, що ще одна – наразі вже п’ята – обіцянка Надії Савченко отримала статус «не виконано». Жодної виконаної обіцянки в досьє нардепа поки що, на жаль, немає.

Савченко так и не подала обещанные изменения к собственному закону об амнистииSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: