Експерт: Путін втратить інтерес до України, зосередившись на Сирії та США

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Політолог Володимир Фесенко припускає, що керівництво Кремля незабаром може переключити свою увагу на відновлення відносин із Вашингтоном, а у військовому плані зосередитися на Сирії.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Центр прикладних політичних досліджень «Пента».

На його думку, після інавгурації Трампа Путін почне налагоджувати відносини зі Сполученими Штатами, хоча й немає впевненості в тому, що США та РФ зможуть домовитися.

«Складно спрогнозувати, що після такого протистояння може з'явитися союз. Можливо, буде період перезавантаження, й Трамп навіть спробує зняти частину санкцій, але ось Крим в адміністрації США російським точно не визнають», – міркує політолог.

Щодо Донбасу, то між РФ і США може бути здійснена чергова спроба реалізації Мінських угод.

З інших питань, за його словами, РФ і США важко буде домовитися.

«Щодо Сирії, то Трамп і Путін можуть прийти до якогось рішення стосовно спільної боротьби з ІДІЛ, але невідомо, чим це закінчиться. Потрібно відзначити й те, що Трампу байдуже, хто буде при владі в Сирії – Асад чи хтось інший. Однак Путін відчує, що у Трампа в пріоритеті Сирія, а не Україна, тому він посилить тиск саме там», – пояснив Володимир Фесенко.

Нещодавно заступник міністра в справах АТО Георгій Тука заявив, що існує маса факторів, що підтверджують готовність Москви «здати» окупований Донбас протягом півтора року.

Нагадаємо, три роки тому Президент Петро Порошенко зазначив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: