У двох областях України зафіксували пташиний грип

Читать на русском
У Чернівецькій та Одеській областях України зафіксували випадки зараження птиці на пташиний грип.

У Чернівецькій та Одеській областях України Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів зафіксувала випадки зараження птиці на пташиний грип.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

Повідомляється, що в селищі Чортория Чернівецької області зафіксували загибель курей в одному з домашніх господарств. У лабораторії підтвердили, що птах загинув від пташиного грипу. В осередку захворювання вживаються заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження вірусу.

Птах міститься в 108 дворах селища, всього в Чорториї нарахували 969 голів птиці, в т. ч. 786 курей. Крім цього, в двох господарствах утримують голубів.

Раніше в Службі заявляли про виявлення в Чернівецькій області пташиного грипу у лебедів.

В Одеській області зареєстровано загибель майже 1,1 тис. птахів в СВК «Дружба». При дослідженні відібраних проб патологічного біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи встановлено діагноз - пташиний грип.

Нагадаємо, раніше в селищі Новоолександрівка прикордонного з Кримом Каланчацького району Херсонської області ветеринари зафіксували перший з 2008 року випадок захворювання на пташиний грип в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: