Суд заарештував яхту і нерухомість Януковича

Читать на русском
Печерським судом Києва накладено арешт на будинок, квартиру, два гаража і корабель екс-президента Віктора Януковича.

Печерський районний суд Києва заарештував житловий будинок, квартиру, два гаража і корабель екс-президента Віктора Януковича.

Про це йдеться в ухвалі суду від 29 грудня 2016 року, опублікованого в Єдиному держреєстрі судових рішень, передає «Слово і Діло».

Зазначено, що Янукович підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) КК.

Суд переніс засідання в справі про держзраду ЯнуковичаНа думку адвокатів, Печерський суд перебуває під тиском ГПУ й не може займатися цією справою.

Головна військова прокуратура ГПУ звернулася до суду з клопотанням про накладення арешту на будинок, квартиру, два машиномісця в напівпідземних паркінгу і судно марки Бриг, що належать Януковичу.

Санкціями статей 110 і 111 КК України, які інкримінуються екс-диктатору, передбачена можливість застосування додаткового виду покарання - конфіскація майна.

Вислухавши прокурора, вивчивши клопотання і додані до нього матеріали кримінального провадження, суддя Катерина Москаленко задовольнила клопотання в повному обсязі.

28 листопада 2016 року генпрокурор України Юрій Луценко у Святошинському райсуді Києва оголосив повідомлення про підозру Януковичу в державній зраді. 15 грудня Печерський районний суд Києва дозволив затримати Януковича і доставити його в суд.

Пізніше стало відомо, що Луценко не передав до суду в 2016 році кримінальне провадження проти колишнього президента України Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: