НАБУ відкрило ще три справи по е-деклараціях

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро України розпочало досудове розслідування ще трьох кримінальних проваджень за фактами декларування недостовірної інформації народним депутатом та головами районних державних адміністрацій.

Національне антикорупційне бюро України почало розслідування трьох кримінальних проваджень за результатами аналізу інформації, наведеної в електронних деклараціях народного депутата України і двох чиновників районних державних адміністрацій (РДА).

Про це в п'ятницю, 6 січня, повідомила прес-служба НАБУ, передає «Слово і Діло».

«Національне антикорупційне бюро України розпочало досудове розслідування ще трьох кримінальних проваджень за фактами декларування недостовірної інформації (ст. 366-1 Кримінального кодексу України) народним депутатом та головами районних державних адміністрацій», – йдеться в повідомленні.

НАБУ отримає від НАЗК документи за фактом неподання суддею е-деклараціїНацагентство з питань запобігання корупції передасть Антикорупційному бюро документи щодо судді, який не подав електронну декларацію.

Відомості про кримінальне правопорушення у відношенні народного депутата внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі матеріалів інформаційно-аналітичного дослідження Управління аналітики та обробки інформації НАБУ.

Інформація щодо подання завідомо недостовірних відомостей у декларації головою однієї з районних державних адміністрацій, а також щодо умисного неподання е-декларації іншою головою районної державної адміністрації внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за результатами розгляду заяв однієї з громадських організацій.

Нагадаємо, що 17 листопада Бюро зареєструвало перші три кримінальні провадження за фактами незаконного збагачення (ч. 2 і 3 ч. ст. 368-2 КК України) на підставі аналізу відомостей, наведених в е-деклараціях. Два виробництва відкриті стосовно народних депутатів України і один – для представника судової гілки влади. У грудні НАБУ розпочало розслідування ще сімох кримінальних проваджень. Досудове розслідування триває.

Вчора повідомлялося, що НАБУ завершило розслідування справи тендерних шахраїв «Укрзалізниці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: