Пашинський та зброя: чи будуть наслідки для нардепа?

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог
Анна Малярюрист-кримінолог

Політолог Руслан Бортник вважає, що сьогодні Сергій Пашинський опинився на гачку в ГПУ чи Адміністрації Президента й стане більш поступливим.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Український інститут аналізу та менеджменту політики.

«Якщо об'єктивно розслідувати цю справу, то перевищення допустимої самооборони там є. Чи будуть зовнішні наслідки, чи поставить генпрокурор питання про зняття депутатської недоторканності – сумніваюся. Але це залежить від поступливості «Народного фронту» та від тиску з боку інших політичних сил», – припускає Бортник.

На його думку, якщо в суспільстві переважить думка, що Пашинського потрібно покарати, то кримінальна справа буде відкрита.

«Якщо зможуть спустити справу на гальмах, то як мінімум у Пашинського відіжмуть його активи», – припустив політолог.

Інцидент із депутатським «вогнестрілом»: Геращенко заступився за ПашинськогоАнтон Геращенко впевнений, що дії його однопартійця Сергія Пашинського в інциденті, що стався напередодні Нового року, є самообороною.

Кримінолог Ганна Маляр нагадала про статтю 124 Кримінального кодексу – умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень при перевищенні меж необхідної оборони.

«Логіка така: вогнепальне поранення в потерпілого, який не був озброєний, не проникав до приватного помешкання депутата і, якщо й погрожував або розмахував пляшкою, то робив це самостійно, без допомоги групи осіб», – зазначила вона в Facebook.

Нагадаємо, інцидент стався напередодні Нового року між депутатом НФ Сергієм Пашинським і жителем Васильківського району Київської області. Пашинський застосував вогнепальну зброю й прострелив опонентові ногу. Наразі є інформація, що нардеп перебуває за кордоном.

Додамо, раніше в ГПУ повідомили, що займаються так званою гвинтівкою Пашинського, а також пов'язаними з цим подіями, які мали місце 18 лютого 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: