Держсекретар Трампа отримає пенсію в $180 мільйонів

Читать на русском
Майбутній державний секретар США Рекс Тіллерсон отримає з попереднього місця роботи 180 мільйонів доларів пенсії.
Рекс Тіллерсон

Колишній глава нафтогазової корпорації ExxonMobil Рекс Тіллерсон, якого обраний президент США Дональд Трамп запропонував на пост держсекретаря, отримає з попереднього місця роботи 180 млн доларів в якості пенсії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

Якщо кандидатуру Тіллерсона затвердить Сенат, ExxonMobil передасть в довірче управління фонду грошовий еквівалент двох мільйонів акцій компанії. Цей крок дозволить Тіллерсону продати свої 600 тис. акцій ExxonMobil на загальну суму в 54 млн доларів. Фонд, якому будуть передані акції, не зможе інвестувати в ExxonMobil і буде виплачувати належні Тіллерсона гроші протягом 10 років.

В результаті цих дій, за інформацією видання, колишній генеральний директор отримає на 7 млн ​​доларів менше, ніж в разі, якби його не запропонували на пост держсекретаря. «Exxon намагається найкращим чином вийти з непростої ситуації. Несправедливо було б позбавити його всіх належних виплат, але передача акцій викликала б великі проблеми. Вони намагаються і компенсувати йому цінність того, що він заробив, і захистити компанію. Простих рішень тут немає», - прокоментував виданню плани корпорації Чарльз Елсон, професор держуправління університету Делавера.

Нагадаємо, раніше стало відомо про намір Трампа зробити Тіллерсона держсекретарем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: