Apple скоротить виробництво iPhone

Читать на русском
Американська компанія Apple в 2017 році скорочує виробництво смартфонів iPhone на 10 відсотків.

Американська компанія Apple в 2017 році на 10 відсотків скорочує виробництво смартфонів iPhone7 і iPhone7 Plus через низькі продажі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Новое время».

Наведені розрахунки засновані на інформації про виробництво і глобальних продажах iPhone останнього покоління. 5,5-дюймовий iPhone 7 Plus був популярнішим за 4,7-дюймову модель. Проте продажі пристрою виявилися нижчими за очікування, оскільки компанія не може забезпечити необхідні обсяги поставок, зокрема, через брак здвоєних камер.

Джерело в великому виробнику комплектуючих для смартфонів називає скорочення виробництва компанії Apple «очікуваним», заявивши, що це рішення зменшить вагу компанії Apple в загальному обсязі продажів смартфонів. Подібне рішення щодо смартфонів iPhone 6s вже приймалося в 2016 році.

При цьому наголошується, що попит на лінійку iPhone7 в Японії високий, почасти завдяки сумісності телефону з безконтактним зчитувачем, який зазвичай використовується для оплати покупок. Але ця країна становить тільки 10% глобального ринку смартфонів, і не може компенсувати зниження темпів продажів в цілому. А ось для японських виробників комплектуючих скорочення виробництва iPhone може стати «болючим».

Нагадаємо, кількість проданих в світі Apple Watch в третьому кварталі минулого року впала на 71%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: