Американські вчені попросили Трампа не відмовлятися від ядерної угоди з Іраном

Читать на русском
Ряд американських дослідників попросили Дональда Трампа не розривати ядерну угоду з Іраном.
Дональд Трамп

Близько 40 американських вчених, включаючи лауреата Нобелівської премії з фізики Джерома Фрідмана, попросили обраного президента США Дональда Трампа не розривати ядерну угоду з Іраном.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

У ньому 37 вчених написали лист Трампу, в якому закликали політика не відмовлятися від угоди щодо ядерної програми Ірану - Спільного всеосяжного плану дій (СВПД), укладеної 15 липня 2015 року в обмін на поступове скасування західних санкцій проти Тегерана.

«Відповідно до наших технічних оцінок, багатостороння угода по СВПД являє собою потужний бастіон для протидії іранській програмі з виробництва ядерної зброї. Ми закликаємо вас зберегти цей найважливіший стратегічний актив США», - йдеться в листі.

За словами вчених, ВДП різко знизив небезпеку того, що Іран раптово зможе зробити значну кількість матеріалів, необхідних для виробництва ядерної зброї. Це також знизило тиск на сусідів Ірану, які в результаті не відчувають потреби вести роботу по створенню своєї ядерної зброї, резюмували вчені, закликавши Трампа переглянути його погляди щодо скасування домовленостей в рамках СВПД.

Нагадаємо, раніше міністри закордонних справ країн-членів ЄС закликали всі сторони ядерної угоди з Іраном дотримуватися взятих на себе зобов'язань.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: