Минулого тижня в Україні зафіксували 6 смертей від грипу – МОЗ

Читать на русском
Три людини померли у Львівській та по одному в Полтавській, Миколаївській і Запорізькій областях.

За минулий тиждень - з 25 грудня по 1 січня в Україні зареєстровано шість летальних випадків через грип.

Про це повідомляє прес-служба Моз, передає «Слово і Діло».

«На минулому тижні зареєстровано 3 летальних випадків від грипу у Львівській та по одному в Полтавській, Миколаївській та Запорізькій областях», - йдеться в повідомленні.

Крім того, минулого тижня інтенсивні показники захворюваності перевищили епідемічні пороги в 21 області України та в Києві. Лише в Луганській, Івано-Франківській, Донецькій та Харківській областях фіксують показники нижче епідемічного рівня.

ГРВІ в метро: як відіб’ється похолодання на здоров’ї пасажирів столичної підземкиПрохолодна погода призвела до загострення епідеміологічної ситуації в Києві й часто джерелом зараження є хворі пасажири в громадському транспорті.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Київській, найменший – у Луганській областях.

Відзначається, що з 25 грудня 2016 року по 1 січня 2017 року показник захворюваності серед населення був на 12% менше попереднього, тенденція до зростання захворюваності зменшилася. Фахівці пов'язують це з новорічними святами та канікулами в навчальних закладах.

Нагадаємо, станом на 22 грудня кількість померлих від грипу в Україні досягла п'яти.

Раніше повідомлялося, що епідемічний поріг по захворюваності на грип і гостру респіраторну вірусну інфекцію перевищений в 21 області України та Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: