Порошенко схвалив закон про порядок проходження військової служби

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби».

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, пише «Слово і Діло».

Закон регулює порядок звільнення громадян з військової служби та укладення нових контрактів. Він дасть можливість військовим, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися з військової служби.

«Це дає можливість завершити контракт з тими, хто вирішив повернутися додому, але разом із тим – ані на йоту не знизити боєздатність і боєготовність частин і підрозділів, в першу чергу тих, які перебувають у зоні проведення АТО, бойових операцій із захисту нашої держави», – заявив Президент.

«Тим громадянам України, які уклали фактично безстроковий контракт під час особливого періоду, ми даємо можливість відновити справедливість і дати можливість командирам забезпечити їх звільнення», – додав Порошенко.

Жити по-новому: зміни, що набули чинності з Нового рокуПідвищення «мінімалки», нові штрафи для підприємств, накопичувальна система пенсій та розширення кола осіб, що мають подавати електронні декларації, – «Слово і Діло» зібрало основні новації 2017 року.

Повідомляється, що заміна особового складу здійснюватиметься поетапно. Законом встановлюється, що право на звільнення з військової служби набувають військові, які проходять військову службу за контрактом, дію якого було продовжено понад встановлені терміни на період до оголошення демобілізації та які вислужили не менш ніж 18 місяців із дати його продовження.

Також звільнитися мають право військові, що уклали контракт терміном до завершення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію та вислужили не менш ніж 24 місяців військової служби за контрактом.

Окрім цього, Президент підписав інші закони міністра оборони Степана Полторака та начальника Генштабу Віктора Муженка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: