Україна почне випускати гвинтівку М4

Читать на русском
Підприємства Укроборонпрому почнуть випускати американську штурмову гвинтівку М4 спільно зі США.

Державний концерн «Укроборонпром» підписав меморандум з американською компанією Aeroscraft про початок виробництва в Україні стрілецької зброї за стандартами НАТО. Першим проектом стане виготовлення штурмової гвинтівки М4.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу концерну.

«Першою зброєю, яка за пілотним проектом буде виготовлена в Україні, стане автоматична гвинтівка М16 моделі WAC47. Виготовлення зброї за стандартом НАТО є важливою частиною розвитку та реформування українського ОПК», – повідомив Сергій Микитюк, голова ДП «Укроборонсервіс», яке входить до складу концерну.

Заступник голови ДК «Укроборонпром» Володимир Коробов зазначив, що перехід на міжнародні стандарти НАТО є частиною стратегії реформування та розвитку вітчизняного ОПК.

«Півроку тому ми вперше її представили, а вже сьогодні ми починаємо виробництво натовської зброї для української армії», – сказав Коробов.

У концерні відзначили, що ДК «Укроборонпром» активно співпрацює з виробниками країн-членів НАТО й впроваджує міжнародні стандарти на своїх підприємствах. 70% підприємств-учасників концерну вже сертифіковані за ISO 9001 і впроваджують систему управління та забезпечення якості AQAP 2000.

Зазначимо, що говорячи про гвинтівку М16 моделі WAC47, в «Укроборонпромі» мають на увазі гвинтівку М4, яка в версії WAC47 пристосована до стрільби набоями калібром 7,62х39 мм з використанням стандартних магазинів від АК-47. Саме про цю зброю повідомляють в американській компанії Aeroscraft. Сама ж М4 є глибоко модернізованим і полегшеним варіантом М16.

Нагадаємо, «Укроборонпром» і польська компанія WB Electronics S.A. 22 грудня 2016 року підписали Угоду про співпрацю в галузі створення нових зразків зенітної й зенітної-ракетної техніки відповідно до умов ведення сучасної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: