Полтавський губернатор не зумів домогтися оприлюднення угоди з «Укргазвидобуванням»

Читать на русском
Губернатор Валерій Головко запевнив, що текст не лише буде оголошений, але і узгоджений із громадськими радами. Він також пообіцяв оприлюднити чіткий перелік населених пунктів, де працюватиме Укргазвидобування.
Голова Полтавської ОДА Валерій Головко

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко, всупереч обіцянці, не оприлюднив текст соціально-економічної угоди між Полтавською облдержадміністрацією та ПАТ «Укргазвидобування».

Таке зобов'язання губернатора «Слово і Діло» зафіксувало 31 березня 2016 року.

Більше того, Валерій Головко запевнив, що текст не лише буде оголошений, але й узгоджений із громадськими радами. Він також пообіцяв оприлюднити чіткий перелік населених пунктів, де працюватиме компанія, й вказати, на які заходи або об'єкти яка сума коштів буде витрачена «Укргазвидобуванням» згідно з договором.

На жаль, депутати Полтавської обласної ради не погодили надання дозволу на розробку газових родовищ «Укргазвидобуванню» та «Укрнафті» на сесії 26 липня 2016 року.

Відзначимо, що ані текст соціально-економічної угоди між Полтавською ОДА та ПАТ «Укргазвидобування», ані список об'єктів, на які витрачатимуться кошти, отримані від ПАТ, на офіційних сторінках облради та ОДА не оприлюднювалися.

Оскільки Полтавська ОДА, відповідно до закону, висвітлює в ЗМІ лише нормативно-розпорядчі акти, а на офіційних сторінках облради й обладміністрації текст угоди та список об'єктів фінансування не оприлюднений, обіцянці надано статус «не виконано».

«Слово і Діло» зафіксувало 53 обіцянки голови Полтавської ОДА Валерія Головка, 25 з яких він встиг виконати. Коефіцієнт його відповідальності – 47%. Із повним переліком обіцянок губернатора можна ознайомитися на сторінці.

Полтавский губернатор скрыл подробности социально-экономического соглашения с «Укргаздобычей»SlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: