Лавров хоче вислати з Росії 35 дипломатів США

Читать на русском
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров запропонував главі Кремля Володимиру Путіну вислати з країни 35 дипломатів США, оголосивши їх персонами нон ґрата.
Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров запропонував главі Кремля Володимиру Путіну вислати з країни 35 дипломатів США, оголосивши їх персонами нон ґрата.

Про це пише російське інформагентство «Інтерфакс», повідомляє «Слово і Діло».

Таким чином МЗС збирається відповісти на рішення Вашингтона вислати з країни аналогічну кількість представників російського дипвідомства в рамках санкцій, запроваджених за кібератаки РФ.

Вислані зі США російські дипломати не можуть купити квитки на літакВислані зі США російські дипломати, яких необхідно залишити країну за 72 години, не можуть купити квитки на літак, оскільки всі розкуплені перед Новим роком.

«Ми, звичайно ж, не можемо залишити такі витівки без відповіді, взаємність – це закон дипломатії в міжнародних відносинах, тому російський МЗС спільно з нашими колегами з інших відомств вніс пропозиції на розгляд президента РФ про те, щоб оголосити персонами нон ґрата 31 співробітника посольства США в Москві й чотирьох дипломатів із Генерального консульства США в Санкт-Петербурзі», – розповів Лавров.

Крім того, він також пропонує заборонити американцям користуватися дачею в Срібному бору в Москві й складом на вулиці Дорожня.

Нагадаємо, 29 грудня США запровадили щодо Росії санкції в зв'язку з хакерськими атаками під час виборів американського президента. В зв'язку з додатковими санкціями США вишлють із країни ще 35 російських дипломатів. Вони мають залишити країну протягом 72 годин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: