Експерт про новий пакет санкцій проти РФ: від гасел до дій США можуть не перейти

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Зараз уже це виглядає, як якісь «гойдалки» у США. Незважаючи на те, що вибори завершилися, дискусії тривають.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Воля, аналізуючи рішення адміністрації Обами запровадити нові санкції проти РФ за втручання в передвиборчу кампанію в США.

«Спроби переглянути санкції можливі, але незрозуміло, чи буде в них результат і на чию користь. Лише в січні ми зможемо побачити відносно цілісну стратегію Трампа та його команди. Зараз це скоріше ворожіння», – вважає політолог.

На його думку, те, що Обама наостанок вирішив розширити санкції проти РФ саме через вибори, питання неоднозначне, й виглядає це як суто політичне рішення.

Більш того, додав він, цілком можливо, що вони взагалі не будуть запроваджені й усе залишиться на рівні гасел.

Експерт розповів, чим відповість Москва на нові антиросійські санкціїПолітолог проаналізував рішення США розширити антиросійські санкції та відповідь РФ про намір діяти за принципом взаємності.

«Причина в тому, що потрібно довести, із зазначенням імен та прізвищ, що конкретні російські чиновники, компанії, конкретні юридичні особи здійснювали ті дії, які впливали на процеси. Якщо це якась приватна особа, яка навіть перебуває на території РФ і шукає лазівки в мережах у всьому світі, це не є ознакою того, що за цим стоїть держава, й відповідальність за її дії несе уряд. Потрібна доказова база», – пояснив Володимир Воля.

В експертному колі немає єдиної позиції щодо санкцій проти РФ, але існує думка, що Захід не зможе утримувати санкції нескінченно, й цілком реально, що процес зняття обмежень може початися вже наступного року.

Втім, поки що США продовжили санкції проти РФ за агресію в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: