Прем'єр-міністр Ізраїлю дорікнув Керрі за антиізраїльську риторику

Читать на русском
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху розкритикував промову держсекретаря Сполучених Штатів Джона Керрі.
Біньямин Нетаньяху

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху розкритикував промову держсекретаря Сполучених Штатів Джона Керрі. Глава ізраїльського уряду дорікнув Керрі в антиізраїльському виступі.

Про це повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на BBC.

«Виступ Керрі сьогодні було направлено проти Ізраїлю, як і резолюція Радбезу ООН, яку він просував», - заявив прем'єр-міністр.

Нетаньяху вважає, що під час своєї промови Керрі був «одержимо зосереджений» на проблемі ізраїльських поселень на окупованих територіях. При цьому, на думку ізраїльського прем'єра, держсекретар США практично не торкнувся кореня проблеми, а саме «небажання палестинців визнати державу Ізраїль в яких би то не було кордонах».

Раніше в середу, виступаючи в Держдепі США, Керрі заявив, що перспектива врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту за принципом співіснування двох держав - ізраїльського і палестинського - в даний час знаходиться під загрозою.

Він також підкреслив, що резолюція ООН, яка засуджує будівництво ізраїльських поселень на окупованих землях, відповідає американським цінностям.

Нагадаємо, раніше Нетаньяху заявив про намір в терміновому порядку викликати для пояснень послів 10 країн-членів Ради Безпеки ООН, серед яких Україна, Франція, Великобританія, Росія, Китай та Іспанія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: