Фінляндія закриє 10 центрів із прийому біженців

Читать на русском
За останніми даними, Фінляндія скоротить 2400 місць для прийому біженців у кількох населених пунктах до кінця червня 2017 року.

У Фінляндії скоротять 2400 місць для прийому біженців у кількох населених пунктах до літа наступного року.

Про це повідомляє Yle, передає «Слово і Діло».

Імміграційна служба вже повідомила організаторам центрів, що закриваються, про розірвання договорів про послуги.

ЄС збудує в Туреччині школи для сирійських біженцівЄвропейська комісія виділила кошти на будівництво в Туреччині шкіл для дітей-біженців з Сирії.

Наразі в центрах із розміщення прохачів притулку загалом є 17 тисяч місць. Скорочення місць призведе до закриття десяти центрів для прийому біженців.

Як повідомляє імміграційна служба, місця будуть скорочуватися й у другій половині наступного року, якщо кількість прохачів притулку залишиться на поточному рівні. Наступного року, за оцінкою служби, кількість прохачів притулку може впасти до 5 тисяч.

Зараз у всій Фінляндії розташовано близько 80 центрів з прийому біженців, тоді як ще в січні було 140 центрів для дорослих і приблизно 80 – для дітей.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розкритикував Європейський Союз за невиконання своїх обіцянок повною мірою в частині виділення коштів для підтримки сирійських біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: