Великі банки України мають лише три дні для докапіталізації

Читать на русском
За результатами діагностики якості активів і достатності капіталу з другої двадцятки банків лише 7 не потребували докапіталізації.

Національний банк попередив банки другої двадцятки за розмірами активів про необхідність досягти позитивних значень показника достатності капіталу до 1 січня 2017 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

«Банки, які не забезпечать досягнення позитивного значення достатності капіталу станом на 1 січня 2017 року, будуть визнані неплатоспроможними», – йдеться в повідомленні.

За результатами діагностики якості активів і достатності капіталу, з другої двадцятки банків 7 не потребували докапіталізації, ще 12 – надали програми докапіталізації.

В НБУ розповіли про популярні банківські схемиПостанова №351 про кредитні ризики дозволяє НБУ припиняти застосування популярних схем у фінансовій сфері, які застосовувалися для заниження резервів і, як наслідок, штучної підтримки високого рівня регулятивного капіталу.

Нагадаємо, діагностика топ-20 банків була проведена в 2015 році. В 2016 році Нацбанк продовжив діагностику якості активів і достатності капіталу наступних 40 банків. Інші банки НБУ перевірить до кінця вересня 2017 року.

Як повідомлялося раніше, державна частка у фінансовій системі України перевищила 50%.

Нагадаємо, що за 11 місяців 2016 року НБУ реалізував заставної нерухомості за кредитами рефінансування, наданими неплатоспроможним банкам, на суму 443,7 млн ​​грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: