Реальна зарплата українців за рік зросла на 8% – Держстат

Читать на русском
Найвищий рівень зарплат у минулому місяці зафіксований у Києві – 9008 грн, найнижчий – у Тернопільській області, 3955 грн.

У листопаді поточного року реальна заробітна плата в Україні знизилася в порівнянні з жовтнем на 0,7%, але в порівнянні з листопадом минулого року зросла на 8,4%.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані Державної служби статистики України.

Згідно з даними Державної служби статистики, середня номінальна заробітна плата штатних працівників у листопаді порівняно із жовтнем поточного року зросла на 1%, у річному вимірі – на 20,2%, склавши 5406 грн, тоді як у жовтні – 5350 грн, вересні – 5358 грн, серпні – 5202 грн.

Найвищі середні зарплати в листопаді зафіксовані в авіаційному транспорті – 25,6 тис. грн, виробництві фармацевтичної продукції – 11,5 тис. грн, фінансової, страхової діяльності та сфері телекомунікацій – по 10 тис. грн.

Найменший рівень середньої зарплати в листопаді зафіксований у сферах охорони здоров'я – 3,4 тис. грн та освіти – 3,7 тис. грн.

Підвищення мінімальної зарплати призведе до зростання купівельної спроможності – думкаЗбільшення мінімальної заробітної плати в Україні до 3,2 тис. грн із 1 січня 2017 року сприятиме відновленню купівельної спроможності домогосподарств.

Найвищий рівень зарплат у минулому місяці зафіксований у Києві – 9008 грн, найнижчий – у Тернопільській області, 3955 грн.

Нагадаємо, що в листопаді 2016 року загальна заборгованість із зарплати в Україні збільшилася на 2,4% або 42 мільйони гривень і досягла 2,004 мільярда гривень, повідомили в Державній службі статистики.

Водночас Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким передбачається запровадження штрафу за виплату зарплат «у конверті» в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: