Експерт пояснив причину зростання курсу долара перед Новим роком

Читать на русском
Міністерство фінансів випустило на міжбанк гривневу ліквідність у вигляді грошей, які потрібно терміново витратити до кінця року, повернутого ПДВ, що чинило тиск на валютний курс.

Курс гривні зазнав тиску від надлишкової ліквідності на міжбанківському ринку, яку викинуло Міністерство фінансів України. Стабілізація курсу гривні очікується на самому початку січня.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише голова комісії з банківського аналізу Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран, передає «Слово і Діло».

За його словами, випущена Міністерством фінансів гривнева ліквідність (гроші, які потрібно терміново витратити до кінця року, повернений ПДВ і т. д.) потрапили на міжбанківський валютний ринок, створюючи додатковий тиск на курс гривні. НБУ намагається стримати курс, виходячи з валютними інтервенціями.

«Результат відомий наперед. Усі втомлені учасники процесу розбредуться на свята з тим, щоб у перших числа отримати новий приплив валюти, після відновлення активності на західних ринках», – пояснює аналітик.

«Чорні лебеді» української економіки в 2017 роціЧого очікувати від української економіки в 2017 році – стагнації чи потужного ривка вперед із подальшим зростанням?

Нагадаємо, що сьогодні, 29 грудня, гривня на міжбанківському валютному ринку зафіксувалася на рівні 27,18 за долар США.

Відзначимо, що з понеділка в будь-якому обмінному пункті можна буде купити валюту без пенсійного збору.

Раніше в Standard & Poor's спрогнозували, що до кінця 2016 року курс долара в Україні не підніметься вище 25,6 грн/$.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: