Експерт: США з Трампом – не та країна, яка піде на поступки РФ

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Дійсно, Кіссинджер, який свого часу відповідав за розрядку відносин між країнами, цілком може грати таку роль і цього разу, але обставини дуже змінилися.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи інформацію про те, що екс-держсекретар США Генрі Кіссинджер буде посередником між США та РФ.

«Ситуація така, що речі принципового характеру призводять до суперечностей між США та Росією. Путін безпосередньо кидав виклик американцям і цього вже не змінити. Теоретично, його можна певним чином нейтралізувати, але навряд чи американці це забудуть», – зазначив Палій.

«Не виключені різні варіанти посередництва, проекти. Особливо на початку правління Трампа можуть бути спроби діалогу з РФ, але між спробою та результатом є велика різниця. Ми пам'ятаємо спроби примирення після першого та другого термінів Обами», – аналізує він.

Якщо враховувати Конгрес, Сенат, позицію республіканців, то навряд чи Трамп матиме можливість і потребу розвертати ситуацію на 180 градусів.

«Питання в тому, що зараз у них фундаментально різні інтереси. Така країна, як США, не піде на поступки», – резюмував Олександр Палій.

Нагадаємо, в РФ визнали, що відносини з Америкою перебувають «на дні», й при цьому наполягли, що розраховують відкрити нову сторінку відносин із Білим домом.

В експертному колі скептично оцінюють таку перспективу через кадрові призначення та «яструбине крило», яке завжди було жорстко налаштоване проти РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: